editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Top Floor

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 46 | zondag 17 november 2019 13:26 uur | 0 bezoekers

FestiLab - Festival Innovatieprijs Rotterdam '05

Rotterdam Festivals lanceert een nieuwe ideeënwedstrijd.
Rotterdam staat bekend om haar unieke evenementen en festivals. In de Maasstad krijgen onder andere het bekroonde evenement Kunsthal Kookt, het bijzondere festival De Wereld van Witte de With en het unieke Camping Rotterdam de ruimte. Niet voor niets is de stad dit jaar uitgeroepen tot Evenementenstad en Dancestad van Nederland.

Om te stimuleren dat Rotterdam ook in de toekomst dé evenementenmetropool van Nederland blijft, roept Rotterdam Festivals als stedelijk evenementenbureau een nieuw initiatief in het leven: FestiLab - Festival Innovatieprijs Rotterdam '05. Met deze ideeënwedstrijd zoekt Rotterdam Festivals naar ideeën die de grenzen van een traditioneel festival overschrijden en die nieuwe en onverwachte impulsen geven aan het Rotterdamse culturele klimaat.

Wat is FestiLab?
FestiLab is een ideeënwedstrijd, die creatief talent de kans biedt om de evenementenprogrammering van Rotterdam te verfrissen, door zijn/haar visie op Rotterdam als evenementenstad van de toekomst te vertalen in een creatief concept. De opdracht luidt: laat je inspireren door alles wat Rotterdam te bieden heeft en stuur een idee voor een nieuw festival of event naar FestiLab. Er kan hierbij gedacht worden aan een eenmalige publieksactiviteit of aan een terugkerend festival. Het allerbelangrijkste van FestiLab: don't imitate, innovate! Het ingestuurde idee moet absoluut uniek en nog nooit eerder vertoond zijn.

De prijzen
FestiLab heeft twee categorieën. In de categorie 'Innovatie' wordt gezocht naar het meest revolutionaire idee. Dit idee hoeft niet realiseerbaar te zijn, maar moet vooral inspireren. In de categorie 'Nieuwe Aanwinst' wordt gezocht naar een grensverleggend idee dat tevens realiseerbaar is. Zowel de winnaar in de categorie 'Innovatie' als de winnaar in de categorie 'Nieuwe Aanwinst' winnen een bezoek aan een wereldstad naar keuze: Tokyo, Sydney of New York. Bovendien wordt het winnende idee in de categorie 'Nieuwe Aanwinst' gerealiseerd in het seizoen 2006/2007. De twee winnende ideeën worden gekozen door een professionele jury, bestaande uit:

Wim Pijbes (Kunsthal)
Annette ter Haar (Nederlands Architectuurinstituut)
Cathy Jacob (Kunstgebouw)
Willem Kars (Design Platform Rotterdam)
Martin de Korte (Off_Corso)
Mijke Loeven (Beeldzaken)
Philip Powel (Crime Jazz)
Arjan Ribbe (ARA Dynamics)
Siebe Thissen (CBK Rotterdam)

Deelname
In de week van 3 oktober a.s. gaat www.festilab.nl online. Via deze website kan er deelgenomen worden. Deelnemers hoeven geen uitgewerkt projectplan in te sturen, maar slechts een omschrijving van het concept. Naast deze omschrijving is het toegestaan om beeld- of geluidsmateriaal in te zenden ter ondersteuning van het concept. In principe kan iedereen meedoen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Deze zijn terug te vinden op www.festilab.nl, evenals het laatste nieuws en achtergrondinformatie over de wedstrijd.

Inzenden kan t/m 15 november 2005. Voor meer informatie: www.festilab.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#topfloor #topfloorrotterdam"