editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Top Floor

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 50 | donderdag 12 december 2019 22:33 uur | 1 bezoekers

Jong, literair en lekker op 9e editie GDMW Festival

Tijdens het 9e literaire GDMW Festival op 30 september en 1 oktober is de Rotterdamse Schouwburg gevuld met jonge literatuur.
GDMW Festival laat zien dat letteren aantrekkelijk zijn en gooit het suffe imago van de mompelende dichter achter een glas water compleet overboord. Op GDMW Festival omvatten de letteren alles: van coole shirts tot vette hotdogs, knallende gedichten en mooie schrijfsters.

Désanne van Brederode, Wonder, Liesbeth Mende, Sanneke van Hassel – het is slechts een greep uit de totale programmering van GDMW Festival. Zelfbewust, jong en met inhoud op het podium. Daarnaast machomannen als Khalid Boudou, Ernest van der Kwast, Richard Osinga, Miquel Bulnes en Peter M. van der Linden in zappende sterke optredens. Wel eens een poetry slammer gezien? Op GDMW Festival de nationaal kampioen: Sander Koolwijk.

Naast new kids on the block beklimmen ook bekende namen het podium, zo siert Kees van Kooten de line up, samen met Tim Krabbé, Tom Lanoye en Meindert Talma & The Negroes. Arthur Japin schrijft het boekenweekgeschenk, maar eerst treedt ook hij nog even op.

We zeiden het al: de letteren kennen geen grenzen op GDMW Festival, dus ook muziek: grote muziekoptredens in de grote zaal zoals van de legendarische post-punkband The Fall (UK) van frontman Mark E. Smith en Ozark Henry (B). Daarnaast speciaal overgehaald uit de US en de UK in de kleine zaal Sole, Malcolm Middleton (Arab Strap) en Tunng. Ook onze eigen Leon Giesen/ Mondo Leone met een wel heel coole cross-over tussen muziek en letteren.

GDMW Festival zou GDMW Festival niet zijn zonder de unieke premières. Helemaal hot: Scandinavië! Vandaar op GDMW Festival de Fin Jaakko Toivonen, jong, danser en choreograaf – hij maakte de dansproductie HeavyWeight: boksen en dansen, lichtgewicht en zwaargewicht. En dat geïnspireerd op de boksverhalen van Wilfried de Jong, bekend van cabaret en TV. Niet te missen dus. Hiernaast nog in première: filmportret over de local hero Frans Vogel (dichter) en animatiefilm door S-Alt.

Lachen met Gummbah en met Van Houts en De Ket. Klinkt de Russische absurdist Daniil Charms je bekend in de oren? Benieuwd? Kom dan naar GDMW Festival voor de unieke speciaal voor het festival gemaakte voorstelling door John Buijsman (Gamma!) en Wilfried de Jong. Gegarandeerd absurd, gegarandeerd hilarisch. Zeker omdat Eefje Wentelteefje meedoet, het stoere meisje in stripvorm, toch lief en naïef (en te zien in NRC).

De Rotterdamse Schouwburg wordt omgebouwd tot festivalplek door beachboy Jake Kooi, zijn vormgeving combineert met de beelden van VJ Roger en filmpjes van Tijs Hendrikx, jong en slim.

Het festival beperkt zich niet tot de zalen. In de hal drink je al je eerste drankje met je medefestivalgangers én loslopende artiesten zoals De WoordDansers met hun rauwe tweestemmige stadspoëzie, dit onder begeleiding van de eclectische soundscapes van groovemaster Evol D en punkrocklegende Rudy Can’t Fail.

De podiumprogrammering gaat over in een afterparty die gehost wordt door de mysterieuze DJ Jacques de la Disque. Vanachter zijn lok zoekt hij platen, stilzitten is er niet meer bij.

9e editie GDMW Festival                            www.gdmw.nl
Datum: 30 september en 1 oktober
Plaats: Rotterdamse Schouwburg
Tijd: 21.00 uur - 03.00 uur (Doors: 20:00 uur)
Entree: dagkaart € 18,- / € 15,- (reductie), passe-partout € 30,- / € 22,50 (reductie)
Reductie op CJP, OV-studentenkaart en Stadspassen
Voorverkoop: via ticketservice (alle grotere postkantoren in Nederland, www.ticketservice.nl en 0900 300 1250) en aan de kassa van de Rotterdamse Schouwburg (www.rotterdamseschouwburg.nl)

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#topfloor #topfloorrotterdam"