editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Top Floor

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 50 | zondag 15 december 2019 09:25 uur | 2 bezoekers

Buigen of barsten

De gehele Kamer en het Kabinet stonden deze week op hun achterste poten. Reden is de persconferentie van Minister President Balkenende en zijn arrogante houding richting de commissie Davids.

Kort daarna was er sprake van een gespannen sfeer, sommige spraken van een crisis en toch ging het er volgens de ministers zelf gemoedelijk aan toe.

Balkenende en Rouvoet lieten geen plooi in het gelaat zien, terwijl vice minister Bos zijn geluk niet op kon en met een glimlach van oor tot oor rondliep. Wat had hij tegen Femke Halsema moeten zeggen toen ze hem vroeg waarom hij alsmaar bleef lachen? Het was tenslotte niet de dag om te lachen, althans niet voor de Kamer. Dat Bos een gat in de lucht wilde springen is logisch. De oppositie ruikt bloed en ziet maar al te graag het vierde Kabinet van Balkenende vallen, Bos daarentegen heeft de komende tijd juist zin Balkenende te laten zien dat hij de grootste heeft. Leuke hiervan is dat Balkenende later weer zal zeggen dat Bos liegt. Ik, ik en alleen ik Balkenende heeft de grootste, Bos je bent een draaikont en je liegt! Terwijl wij kijken of Bos zijn billen draait en Balkenende echt zo'n grote heeft, zijn er maar een paar die echt weten hoe het zit. Maxime Verhagen heeft alles mogen/moeten aanschouwen en dat onder het genot van ‘zoals hij twitterde’ rijst en saté.

Wat is nu eigenlijk het probleem? De twitterende ministers en staatssecretarissen in ieder geval niet. Nee, het probleem is dat de oppositie liever een demissionair Kabinet ziet en het Kabinet in het kader van zetelverlies liever doorgaat met het hebben van onveilige seks.

Als kijker van het debat kreeg ik spontane erecties, je weet wel de happy ones. Ik was toeschouwer van een democratisch instituut die slechts gebrand is via woordspelletjes een Kabinet ten val te brengen of in stand te houden. Vanuit de Kamer werd druk getwitterd, how f****** amazing! Dit soort debatten zijn een goed alternatief voor viagra, zonder troep kun je toeschouwer zijn van de verkrachting van de twitterdemocratie.

Zo twitterde Boris van der Ham (D66) het volgende: "Samsom van Pvda heeft gesteld dat premier Echt op persconferentie is teruggekomen. Hamer ziet dat dus weer Anders."
Er waren nog veel meer tweets natuurlijk, maar waar we getuigen van zijn is dat het democratisch proces niet meer loopt via de daarvoor bestemde lijnen. Politici die dit soort onzin twitteren zijn net zoveel waard als een schotel rijst en saté.

Het debat is slecht en hier zit de oppositie achter, de oppositie wist dat Balkenende zijn kop had moeten houden en heeft het Grote-Broek-Moment van Marriet Hamer met beide handen aangegrepen. Het is geen moment over Irak gegaan terwijl het daar wel over had moeten gaan.

Hoe serieus het debat genomen werd toonde de PvDD aan. Het is kut, het is slecht, foei Balkenende, kut, tering, tyfus en stop de bio-industrie. Het geeft maar weer eens aan dat Irak een tool is om politiek gewin uit te halen, meer niet! De gehele oppositie heeft het Grote-Broek-Moment van Marriëte Hamer en het gestuntel van Balkenende met beide handen aangegrepen voor eigen gewin.

Het 'korte' termijn denken van de oppositie en het Kabinet maken dat het wellicht beter is om eens in de twee jaar naar de stembus te gaan.

Download hier rapport commissie Davids


Karim Khaoiri

 
Array
(
  [170814] => Array
    (
      [naam] => Frank Jansen
      [link] => 
      [reactie] => En dan in het weekend weer steevast campange gaan lopen voeren, Bos die gaat voetballen met zijn PvdA voetbalteam. Beetje jammer...! Gelukkig werdt hij flink ingemaakt!
      [afbeelding] => 30340
      [spambot controle] => 
      [react_date] => 2010-01-17 14:16:52
      [react_date_changed] => 2010-01-17 14:16:52
      [react_page] => 4228
      [react_user] => 24509
      [react_user_target] => 0
      [react_parent] => 170805
      [react_count_reads] => 
      [react_count_views] => 
      [react_confirmstring] => R2P9FMCQAY9CPPY
      [u_name] => Frank Jansen 
      [u_email] => frankfjansen@gmail.com
      [react_id] => 170814
      [editable] => 1
    )

)
photo

Frank Jansen | 17 januari 2010

En dan in het weekend weer steevast campange gaan lopen voeren, Bos die gaat voetballen met zijn PvdA voetbalteam. Beetje jammer...! Gelukkig werdt hij flink ingemaakt!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#topfloor #topfloorrotterdam"