editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Top Floor

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 50 | zondag 15 december 2019 09:03 uur | 2 bezoekers

Het recht moet zegevieren

Of je voorstander bent of juist tegenstander bent van de vervolging van Wilders, het maakt allemaal niet uit. Het maakt niet uit, omdat vervolging nog altijd geen veroordeling is.
Uiteraard ben ik blij dat Wilders zich voor de rechter moet verantwoorden voor zijn uitspraken, maar of hij veroordeeld dient te worden voor het zaaien van haat dat is aan de rechter.

Ik denk juist dat wij met zijn allen blij mogen zijn dat hier juist de rechter voor rechter "speelt" en niet een of andere idioot die claimt Wilders een kogel door zijn kop te moeten jagen. Het proces tegen Wilders is een teken dat we met zijn allen volwassen zijn geworden en waarde hechten aan de rechtsstaat. Dat Wilders juist Mohammed Bouyeri wilt horen als getuige is opmerkelijk, want hij is in tegenstelling tot de personen die voor het vervolgen van Wilders zijn iemand die onze rechtsstaat niet wilt en nooit zal erkennen.

Dat Bouyeri de rechters en de rechtsstaat niet erkent en minacht maakt geen verschil voor het vertrouwen in de rechtsstaat, maar dat Wilders minachtend spreekt over de rechters is schandalig te noemen. Tegen eenieder die beweert dat Wilders juist staat voor de rechtsstaat, wijs ik op uitspraken van Geert Wilders zelf over de rechters en het proces. Na afloop van de eerste zitting zei Wilders: "Het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan dat in Nederland." Menig verdachte in Noord-Korea zou met Wilders willen ruilen, want hier trachten de rechters wel degelijk te doen aan waarheidsvinding.

Wel is er iets geestigs op te merken aan dit proces, zo waren de mensen die tijdens de eerste zitting kwamen demonstreren best komisch. Geen van de mensen had volgens mij zelf een eigen bord gemaakt waarop ze hun onvrede over het proces aangaven. De meeste protestuitingen waren volgens mij gemaakt en uitgedeeld in opdracht van Wilders zelf. Dit was ook terug te horen in hun reactie, want verder dan politiekproces en vrijheid van meningsuiting kwamen ze niet. Sterker nog er waren mensen die bang waren voor Marokkanen met als enige referentiekader Opsporing Verzocht. Ook deze opmerking van een demonstrant over Marokkanen was echt geweldig: "Je kan proberen van een hoopje stront een moorkop te maken door er een hoop slagroom op te spuiten, maar je blijft het altijd proeven."

Terug naar Geert Wilders, Wilders moet in mijn optiek om enkele redenen vervolgd worden, ten eerste vanwege zijn zeer haatdragende redevoering over de Koran, ten tweede voor het dwarsbomen van het politiek debat en ten derde vanwege minachting van de onafhankelijke rechter. Als volger van Geert Wilders op twitter lees ik aandachtig zijn tweets en de volgende tweet is reden genoeg waarom ik hem graag vervolgd zie worden voor mijn derde punt: "Als domheid een wrakingsgrond was, had ik deze rechters gewraakt." Een volksvertegenwoordiger die zich zo uitlaat over de rechterlijke macht, zou zich nimmer volksvertegenwoordiger mogen noemen. Zo iemand zal ook tijdens zijn ministerschap de rechter minachten en het recht met voeten treden.

Karim Khaoiri
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#topfloor #topfloorrotterdam"