editie x, jaargang y
antenne rotterdam

Top Floor

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140
week 46 | zondag 17 november 2019 14:14 uur | 0 bezoekers

Muziek Divisie Magazine

Het nieuwe jaar is van start gegaan, 2008 is aangebroken en de Muziek Divisie wenst iedereen een heel gelukkig Nieuwjaar toe.

Cora de Haard neemt ons nog even terug naar het eind van 2007 en recenseert de avond Rockinfuus die maandelijks in Waterfront plaatsvindt. Op deze editie werd zij getrakteerd op optredens van TerRa en Antenna.

Rockinfuus bij Waterfront met TerRa en Antenna.


Rotterdam, Vrijdag 28 dec. 2007.

Zoals recensent Immanuel Spoor eerder schreef over deze, jonge en beginnende, band: Dit zou wel eens een hele grote naam binnen de rock scène kunnen worden.
Zou ik dit wederom kunnen zeggen. TerRa zette een strakke en goede show neer. Het aanwezige publiek was verbaasd over de muzikale kwaliteiten van de bandleden, zeker gezien de leeftijd. Binnen 2 maanden kwam TerRa wederom met een paar nieuwe songs aan, en jawel weer beter. Zoals iemand uit het publiek opmerkte; waar staan deze jongens (en meisje) wanneer ze mijn leeftijd (27jaar) hebben, dit is niet te geloven.Hoe de toekomst voor TerRa er uit gaat zien blijft nog even een vraagteken. Het is alleen maar te hopen dat zij op deze voet doorgaan.

Eerder deze avond startte Antenna Rockinfuus met een korter optreden.
De naam Antenna staat voor, zoals zij het omschrijven, uitzenden van hun gecombineerde muzikale ervaringen. In de hoop dat, deze door het publiek goed worden ontvangen. Tenminste zo heb ik het begrepen.
Met bandleden uit o.a. Muego en Terence, waren zij in staat een strak gespeelde set neer te zetten. Maar zoals ik eerder opmerkte, alleen een beetje kort, logisch voor een beginnende band die, op zeer korte termijn het podium op moest omdat, de voor deze avond, geplande band uitviel.
Wat mij opviel was het stemgeluid van de zanger, het deed mij denken aan het geluid van Nine Voltzanger Sven. Welbekend in het Rotterdamse muziekwereldje.Al met al zou ik deze jongens wat langer aan het werk willen zien, om mij een echte mening te kunnen vormen over Antenna. Muzikaal zat alles goed in elkaar, echter het geheel kwam nog een beetje vlak over.
Graag zal ik deze band, in een later stadium, nog een keer beluisteren en, niet geheel onbelangrijk, bekijken.

Tot slot nog even een compliment voor de geluidsman, Ilja Traas, Goed geluid man!


Cora de Haard


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja we zeiden het al eerder, maar Muziek Divisie recensente Cora de Haart zit niet graag stil, zo vierde ze haar Oud & Nieuw dit jaar in Waterfront, hieronder kun je lezen hoe zij die avond beleefd heeft.

Jaarwisseling 2007/2008 bij Waterfront.

Rotterdam, 31 dec. 2007/1 jan. 2008.


Groot feest bij Waterfront, om 22.00 uur gingen de deuren bij de kleine zaal open.
DJ Gary White wist de stemming er snel in te brengen met vette Drum’n Bass, zeer goede mix by the way. Later was hij onder de naam, DJ Thrasher ook lekker bezig in een stampvolle grote zaal, die na 24.00 uur open ging.

Het geheel, deze avond/nacht, was goed georganiseerd. Tijdens de jaarwisseling werden we getrakteerd op champagne en, naar oud Hollands gebruik, op oliebollen.
Het totale feest ging tot in de vroege morgen door, en was voor mij (en vele met mij) een succes te noemen!Hierbij wil ik gelijk even een veer in de r… steken bij het personeel van WF, waaronder veel vrijwilligers. Vriendelijk, en niet te belazerd om een helpende hand te bieden.
Bij de verbouwing die in 2007 heeft plaatsgevonden bij WF, hebben deze mensen keihard gewerkt. Dit heeft geresulteerd in een mooie kleine zaal, met meer ruimte, en in een beter ingedeelde grote zaal.

Op al deze mensen mag het bestuur van Waterfront best trots zijn.

Cora de Haard

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Foto Expositie Nick Helderman – Rotown
Fay van der WallVanaf September 2006 volgde fotograaf Nick Helderman de Rotterdamse band Feverdream. Hij fotografeerde ze bij optredens in Nederland, maar ging ook mee op tour naar Duitsland en Italië. De fotoserie die dit opleverde is deze maand te zien in Rotown. Feverdream heeft inmiddels aangekondigd op te houden met bestaan, wat de expositie misschien nog wel extra bijzonder maakt. De meeste foto’s zijn zwart wit, maar in een paar gevallen heeft Nick voor kleur gekozen. De onderwerpen varieren van portretten van de bandleden tot de afgetrapte gympen van zanger Rene. Wat de foto’s vooral laten zien is de volledige overgave in het muziek maken en optreden waar Feverdream om bekend stond.
Deze expo is zeker de moeite waard om even te bekijken en van Nick Helderman gaan we in de toekomst zeker meer horen en zien.
http://www.nickhelderman.com/------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beth Hart @ 013

Op vrijdag 16 november vond er in 013 het concert van Beth Hart plaats.
Het concert draaide om het nieuwe album genaamd 37 Days. Een verwijzing naar het aantal studiodagen waarin het album is opgenomen.

013 was uitverkocht het publiek had er zin in en het was dringen voor een plekje vooraan.
Toen Beth Hart op kwam ontplofte de zaal Beth Hart had er gelukkig zelf ook zin in zoals ze meerdere malen meedeelde aan het publiek. Ze begon met een nummer van het nieuwe album om daarna ook een paar oude nummers. Beth hart die bekend staat niet alleen vanwege haar geweldige stem maar ook vanwege haar pianospel liet zich goed gelden. Vooral in nummers als Leave The Light On en As Good As It Gets kwam dit goed naar voren.Als verassing werd het nummer Broken and Ugly in een Blues versie gespeeld, trager en alleen met de gitaar was dit een erg goede combinatie en deed de zaal doen stilvallen.
Na een 2 uur durende show vertelde Beth Hart dat wat haar betreft het concert de hele avond door zou gaan maar ze nu al 3 keer was gewenkt door de mensen van 013 en toch echt afscheid moest nemen. Om daarna nog 1 keer terug te komen voor een toegift.

De stem van Beth Hart stond als een huis, de nieuwe Janis Joplin leek dan echt te zijn opgestaan, de show was aardig had beter gekund maar het is absoluut een aanrader!

Want pas de volgende dag kwam het bericht dat Beth Hart last had gehad van haar keel en rest van de optredens voor de komende week zou afzeggen, dit optreden had ze perse willen doen waardoor het wel doorging.. Dit was absoluut klasse want tijdens het concert had niemand er iets van gemerkt!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Eerste namen achtste Motel MozaïqueDe aankomende editie van het kunstenfestival Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 april 2008.
Het wordt alweer de achtste Motel Mozaïque en de eerste namen beloven
veel. Zo komen in ieder geval Goldfrapp, Jamie Lidell, Trentemøller en
Low naar Rotterdam.


MM is:

Motel Mozaïque is een samenwerking tussen en vindt plaats in de
kunstinstellingen de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster,
Off_Corso, Rotown en TENT. en op diverse buitenlocaties. Het festival
wil jaarlijks een organische mix bieden van de kunstdisciplines muziek,
beeldende kunst, theater en film, gidsentochten en de mogelijkheid te
overnachten op bijzondere plekken in de stad.


De eerste namen van het multidisciplinaire programma:
Goldfrapp (UK) begon met dromerige triphop maar is zich de
laatste jaren gaan toeleggen op bombastische electropop. De band rondom
Alison Goldfrapp en Will Gregory brengt eind februari het album
‘Seventh Tree’, dat helemaal anders klinkt dan de drie voorgangers. Het
optreden dat Goldfrapp geeft tijdens het Motel Mozaïque festival is hun
enige in Nederland.

Bron: Music From Nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Deelnemers High School Music Competition bekend


En ook de deelnemers aan de voorrondes van en de data voor de High
School Music Competition zijn inmiddels publiek. De competitie is voor
bands/acts uit heel Nederland waarvan de leden tussen de 12 en 19 jaar
oud zijn. Die geselecteerde acts zijn over drie categorieën verdeeld
(Loud Music, Pop/Rock en Hiphop) en de voorrondes vinden plaats op drie vrijdagen in februari.
Er wordt achtereenvolgens gestreden in Bibelot in Dordrecht, WaterFront
te Rotterdam en Speakers in Delft, waarna voor de finale verkast wordt
naar het Paard in Den Haag.

De voorrondes:
Loud Music voorronde

Vrijdag 15 februari - Bibelot in Dordrecht - i.s.m. Etcultera

Met: coinage, Diva Down, A Ticket TooFar, Dream Catcher, Dead Stereo, R.A.T.

en een afterparty met Rentokill (Oostenrijk).

Pop/Rock voorronde

Vrijdag 22 februari - WaterFront in Rotterdam - i.s.m. Rock 'N' Roll Highschool

Met: Ace On Fire, Lucky Joker, The Death Letters, JIP, Dee Dee York, Bend 66 en een afterparty met The Bloody Honkies .

Hiphop voorronde

Vrijdag 29 februari - Speakers in Delft - i.s.m. HiphopInJeSmoel

Met: Infinity, De Dikke Vandalen, Fotosynthese, Siroc, Zo Ziek, THiMa en een afterparty met de dj's van Echte Boter In Je Smoel.

Finale 18 mei in Paard

Tijdens elke voorronde treden er zes bands/acts op. Daarvan gaan er
twee per voorronde door naar de finale. Eén finalist wordt door de jury
gekozen en één door het publiek. Door te stemmen op jouw favo band/act
tijdens de voorronde maak je kans op een Converse-prijzenpakket. De
finale is op zondag 18 mei in de grote zaal van het Paard van Troje in
Den Haag.
Bron: Music From Nl


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Indeling voorrondes Grote Prijs van Zuid-Holland
We lezen in de Speakers (Zuid-Hollands popmagazine) dat de deelnemers aan de voorrondes voor bands van de Grote Prijs van Zuid-Holland
bekend zijn. Ook zijn alle data voor alle vier de categorieën van de
provinciale muziekcompetitie nu gepubliceerd. Het festijn wordt
afgetrapt op 1 februari in Bibelot, Dordrecht. Hieronder vind je de
data en de deelnemende acts (alle avonden beginnen om 20.00 uur):

01.feb.2008 - Voorronde Bands @ Bibelot Dordrecht
Met: RoryMI, Lap of Time, Tokyo-A-GoGo!, Indubio en Floodstain.

02.feb.2008 - Voorronde Bands @ LVC Leiden
Met: Joyfalds, Maroen, Red Carpet, Sickboys and Lowmen, La Grâce en The Excitors.
08.feb.2008 - Voorronde Bands @ Paard van Troje Den Haag
Met: The Wrong Jeremies, No Comment, Project 7, Pilot Wilson, Spaug en Ni Cad.

GPZH-Finales

23.mrt.2008 - Finale Singer/Songwriter @ Rotown Rotterdam
27.mrt.2008 - Finale Urban @ Waterfront Rotterdam
04.apr.2008 - Finale Dance @ Waterfront Rotterdam
04.apr.2008 - Finale Bands @ Waterfront Rotterdam


Bron: Music From Nl


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Feverdream stopt, NeonRainbows start

Dat is frappant; schrijven we net over een expositie met foto's van Feaverdream (opent vanavond in Rotown), lezen we dat het doek is gevallen voor de Rotterdamse emorockers.
Na vier platen en diverse tours stopt het trio ermee, hoewel zanger
René van Lien tegenover 3VOOR12 nog niet van "opheffen" wilde spreken.Rusland roept

Hij spreekt vooralsnog liever van een "pauze". De reden van de stop
ligt in het aanstaande vaderschap van nieuwe bassist Bart Baekelandt.
Van Lien en drummer Arnold van de Velde zien het naar eigen zeggen niet
zitten om weer een nieuwe bassist in te moeten werken. De zanger hoopt
nog op een mooi afscheid in tweede thuis Rotown. Niks is zeker, maar er
zou ook zo maar nog een Russische deal (er is vraag naar Feverdream
daar) en een een postume live-plaat of dvd in het vat kunnen zitten.

NeonRainbows

Van Lien komt ook met goed nieuws over twee andere bands. Zo heeft
tweede band At No Bikini Beach een nieuwe toetsenist gevonden, en
bovendien de drummer van The Hands als versterking gestrikt. Tegenover
3VOOR12 verklapte hij ook vast de naam van een derde band die nu vorm
begint te krijgen: NeonRainbows.

Bron: Music From Nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier volgt een bericht van het nieuwe Rotterdamse label Choy Records


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Concertagenda

Donderdag 10 Januari


Blutch (Bel), Bossk (Uk), Cult Of Luna (Swe)
Locatie: Baroeg
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Metal / Hardrock, Rock

Jamsessie
Locatie: EXIT
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Soul / R&B / Urban

Ep-presentatie Ming's Pretty Heroes
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop

Chrome Hoof (Uk)
Locatie: Rotown
Schade: € 6,- (+ vvk)
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch

Grand Jam
Locatie: Doelencafé
Schade: 0,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Jazz


Vrijdag 11 Januari

Politics, Surface Noise
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Experimenteel / Alternatief

Tumult
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Hardcore

Jason
Locatie: Podiumcafé Beukelsbrug
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 22.00
Genre: Pop

Tank 86, Viral
Locatie: Texmex
Schade: €0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Rock


Zaterdag 12 Januari

Soundsysthem + Support my own army
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: pop / Rock

My American Heart, Setting For Disaster, The Black out
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 9,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Metal / Hardrock

Poptrash (Grote zaal)
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Pop

Rockinfuus met Spaug en Vegas For Millions
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Rock

Infrared
Locatie: Baroeg
Schade: € 4,- / € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch

THE REBEL (uk / Country Teasers) + EVA BRAUN (nl) + DJ ALBANIE (be / Kania Tieffer)
Locatie: Worm
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Experimenteel

Zondag 13 Januari

Disco Dimanche (Sisters Soigni)
Locatie: EXIT
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Dance / Elektronisch

Soko (Fra)
Locatie: Rotown
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop


Woensdag 16 Januari

The Ghosts Of Navaronne
Locatie: EXIT
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Rock


Donderdag 17 Januari

Enon (Usa)
Locatie: Rotown
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Rock

T.IF.T
Locatie: Café De Graauwe Hengst
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Rock

Tocado label Night met EVA BRAUN, MADAME P. + THE MOI NON PLUS

Vrijdag 18 Januari

De Smet
Locatie: Podiumcafé Beukelsbrug
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 22.00
Genre: Pop

Believe the Hype! Max Machine Dynamite Glamrock Cd release party
Locatie: EXIT
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Rock

Asrai, Sin7sinS
Locatie: Waterfront
Schade: € 12,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Gothic / Metal

Area 51
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre:Dance / Elektronisch


Zaterdag 19 Januari

Cd-presentatie Cut Here
Locatie: EXIT
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Punk / Hardcore

Heartbreakers & Ass Shakers part 2 Release Party - I.s.m. de Popunie
Locatie: Waterfront (Beide zalen)
Schade: € 4,-
Zaal open v.a.: 23.00
Genre: Pop

Veel voor weinig
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 5,- (incl CD!)
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Divers

Red Snapper (Uk)
Locatie: Rotown
Schade: € 12,- (+ vvk)
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch

The Downward Spiral
Locatie: Baroeg
Schade: € 4,- / € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch

TALIBAM! + DAVID FENECH + ERGO PHIZMIZ + STATIC TICS feat. STEVE BERESFORD + LOOSERS & VALERIO COSI
Locatie: Worm
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 20.30
Genre: Experimenteel

Zondag 20 Januari

Cd-presentatie The Cuties + Oops A Daisies
Locatie: Rotown
Schade: € € 8,- (vvk) (incl. gratis cd!)
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop

Tea Time Funk
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 14.00
Genre: Funk / Soul
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#topfloor #topfloorrotterdam"